fredag 28. juni 2013

Kelimkontrast

Guttene i andre malte golvene i fjor sommer, og de har ikke angret en dag. Alle møblene kommer bedre fram, farger vises bedre og rommene ble veldig mye lysere. Den turkise krakken er et fretexkupp, og lever nå livets glade dager på spisestua etter å ha hatt tilhold hos piken Anne på pikerommet. På bildene henger den litt med en ny putegjeng som er på visitt. Kelimputene fra Hübsch kom sent, men godt. Det gjør seg med en kontrast i tekstilene, den grove vevingen er veldig fin sammen med bomull, fløyel og lin.


Nå er de alltids helt alene på bildene da, det ble ikke tid til flere bilder i dag. Mureren som skulle fikse opp en sprukket tilslutning bak den ene rundovnen dukket endelig opp. Kjekk var han også, men guttene måtte dra på jobb og gikk glipp av showet.


Planen med putene hjemme hos keiserne er å teste dem på balkongen. En kontrast til alt det hvite i putene og bambusmøblene blir nok fint. Det får bli et prosjekt for helgen, nå er det pakke-pakke-pakke-tid på Dekoratøren og Ellablomsten.

Fin fredag!
Dekoratøren

onsdag 26. juni 2013

I'm bæ(d)

Hos guttene i andre er puteutvalget alt annet enn beskjedent. Kolleksjonen er så stor at hele tre skuffer i den store kommoden på gjesterommet er fylt til randen med putetrekk som for tiden ikke er i bruk. Det er på ingen måte en stopper når de ser etter nye tekstiler til nettbutikken (og sofaen hjemme). Kule puter med trykk står fint til andre puter i fløyel, skinn eller steinvasket bomull. Nylig kom det et parti puter med kult trykk fra Bloomingville som har vært etterspurt hos mange kunder.


Sauene fra Bloomingville har allerede fått ben å gå på, men det er fortsatt mulig å sikre seg sin favoritt. Putene finnes i to ulike varianter. På bildet ovenfor er i størrelsen 40 x 50 cm og den nedenfor er 30 x 60 cm.

Stolen er fra HK Living og til salgs i nettbutikken. (NB: må hentes)

Sammen med andre puter fra nettbutikken krydrer de stuen, balkongen eller soverommet. Sommerlige og fargenøytrale fungerer de godt inn i mange hjem. Hvor ville du plassert saueflokken?

Ha en strålende kveld!
Himmelgutten

søndag 23. juni 2013

Uventet engasjement

Da Himmelgutten flyttet inn hos Dekoratøren kom han til dekket bord. Skap og skuffer var allerede fulle og velassorterte. På kjøkkenbenken derimot, der manglet det en for han, livsnødvendighet. Tørkerullen. Dekoratøren hadde vennet seg av med å ha papir på kjøkkenet, etter å ha gått tom en gang og aldri husket å kjøpe ny. Det fungerte fint med klut og kopphåndduk. For han. Det hadde ikke Himmelgutt mye tro på, og gjorde kort prosess. Slik kom vår siden trofaste venn Torky inn i familien. Siden har den vært hjertelig tilstede og konstant i veien på kjøkkenbenken.


Da nettbutikken var et faktum og innkjøpene i gang kom guttene over en tørkerullholder hos Madam Stoltz. Enkel, laget av mangotre og til en meget fornuftig pris. En ting Dekoratøren var helt sikker på at  han aldri kom til å ha i egen butikk ble scannet inn og var blant de første artiklene som ble levert. Godt mottatt av kundene ble den også, utsolgt på en, to, tre.


Derfor ble det aldri noen tørkerullholder på guttene i andre. Torky stod naken på benken, helt til en kurv fra Madam Stoltz ble med hjem for å romme planter på balkongen. Et innfall førte den hvite runde opp i kurven, og der har den blitt stående siden. Nå er den ikke i veien lenger, og får henge med smørkoppen og Fjordkrukkene fra Helbak. Til og med den gule vekta har veid nykommeren opp og ned og går for godkjent.


Den første tørkerullholderen fra Madam Stoltz er på lager igjen, og den ble løsningen i en langvarig diskusjon om papir på benken eller ei hjemme hos HKH. Da maken ga etter for at tørkerull var en nøvendighet å ha framme, ikke minst når man har baby i huset, fikk fruen det travelt. Etter en kjapp sms-utveksling kom HKH trippende bort til showroom for å hente nyanskaffelsen.


Ikke trodde Dekoratøren at han skulle komme til å kjøpe inn tørkerullholdere til nettbutikken, og ikke trodde han at kom til å blogge om det heller. Et uventet engasjement altså, for en triviell men nødvendig ting. Krukkene fra Helbak er ikke like nødvendige, men akk så vakre. Fargene går rett hjem hos keiserne, og mange kunder også. Nå er det kun en smørboks igjen, om du skynder deg blir den din!

Ha en en finfin søndag!
Dekoratøren

torsdag 20. juni 2013

Hjemme hos oss, akkurat nå

Etter at guttene åpnet nettbutikken er det et spørsmål som går igjen når folk lurer på noe om stil og hva de har hjemme. "Har dere alt i nettbutikken hjemme?" Det har de ikke. Det er god plass i leiligheten i andre, men ikke plass til alt nettbutikken rommer. De har jo en del ting fra før også, for mye mener mange. Akkurat passe, mener guttene selv. Man vet aldri når man får bruk for noe, plutselig skal man dekke til en bankett eller to. Puter får man ikke nok av heller, nå er det faktisk litt lite innleggsputer å ta av, bambussofaen på balkongen krever mange puter og låner litt fra alle rom.


Mye fra nettbutikken er innom keiserleiligheten, som regel for å bli tatt bilde av. Kopper og glass blir testet i oppvasmaskin, kopphåndduker får en runde i vaskemaskinen. Noen puter er så fine i sofaen at de får bli der. Geisha-puta fra AU Maison er et typisk eksempel på dette, og siden store deler av grønnfobien til Dekoratøren har gått over har den fått selskap av ei grønn fløyelspute fra Bungalow.


Disse har nå fått en venn fra Tine K. Det merket har ikke keiserne i nettbutikken, så den har de kjøpt hos Hviit. På Bloggbliss 2013 i København møtte de Linda som står bak bloggen og nettbutikken, og for ei dame. Full av energi, smilende blid og fargerik. Akkurat som puta med trykt mønster. Linda fortalte at hun nå så mer til mannnen sin enn noen gang, etter at han begynte å jobbe sammen med henne med nettbutikken. Det er framtidsplanen til guttene også, og å høre henne beskrive hvor herlig det var ga næring til akkurat den planen og drømmen.


Resten av putene er fra nettbutikken, fra både oppstartsesongen og denne våren. På bordet har samlingen lykter vokst seg fyldig. Noe er fra det private rekvisittlageret i kjelleren, noe er fra Fretex og noe er fra nettbutikken. Keiserne har hele tiden hatt som filosofi at de skal bo i et hjem, ikke i et utstillingslokale. Dermed vil det aldri bli kun ting fra nettbutikken i interiøret, selv om utskiftningsmulighetene kommer hyppigere enn før...


Akkurat nå sittter Dekoratøren med ryggen til denne sofaen, blogger og spiser en sen frokost om en annen. Å jobbe for seg selv har sine fordeler. Av og til er det fryktelig ensomt, som regel er det veldig befriende. Å ha tid til å tenne lys på bordet til frokost for eksempel, å kunne lage god kaffe og selv bestemme når man skal gå på jobb. Den dårlige samvittigheten for å ikke være der "i rett tid" henger fortsatt litt i, men med god hjelp fra Himmelgutten er den i ferd med å slippe. Tante Martha i København har lært bort at dårlig samvittighet kan man bare slutte med, legge fra seg. "Den kan du jo ikke bruke til noe som helst", skrev hun i et brev. Det har hun helt rett i.


Derfor rusler Dekoratøren og Ellablomsten til jobb så snart dette er lagt ut, antakelig i rolig tempo og med små stopp om de finner fine markblomster på veien. Planen er å sette dem i små vaser på showroom, ta bilder og skape litt #instakos.

Ha en finfin dag, takk for besøket og se bort fra panelovn og riper i gulvet på dagens bilder. Det er jo et hjem det er snakk om, og der er det som regel panelovner og riper både her og der.
Dekoratøren

tirsdag 18. juni 2013

Broste Copenhagen, vi gleder oss!

I månedsskiftet april/mai var keiserne hos Broste Copenhagen i København. En taxitur fra frokostbordet holder de til, med både lager, administrasjon og showroom. Turen var allerede booket før de fikk vite at nettopp denne dagen var helligdag i Danmark, den store bededag. Det var derfor noe folketomt i lokalene. Kun Anne, selveste fru Broste i Norge, og direktøren var der. Sistevnte sørget for både tente lys og lunsj og kaffebrød. Man blir sjelden skuffet hos Broste, de har en selvsikker og særegen tolkning av trendbildet. Spennende materialbruk og en egen fargeskala.

Bilde fra Broste Copenhagen

Bilde fra Broste Copenhagen
Keiserne ble ikke skuffet, for allerede i inngangen var det tent lys over alt. Showroom var løst på en annen måte enn da de så SS2013, med klarere skille mellom delkolleksjonene. Begge guttene hadde håpet at yndlingsvasen skulle komme i nye farger, og ble dratt mot den perfekt gule varianten som ventes inn til høsten. Gult kan være så mangt, men denne gulfargen er perfekt. Kald, lys og sofistikert på samme tid. 

Bilde fra Broste Copenhagen
Broste Copenhagen
Mange fine nyheter havnet på ordreblokken, matter, tepper, kurver og puter. Disse bildene er fra katalogen. Den fikk keiserne i postkassen i går, og både de og Dekoratørmams har drømt seg bort i den siden plasten ble dratt av. 

Broste Copenhagen
En del av kolleksjonen går fra rosa mot kobber. Det var den delen som satt igjen på netthinna til begge keiserne da de dro fra showroom den dagen. Det første bildet som dukket opp da de våknet neste dag var av putene i rosa og kobber.

Broste Copenhagen

Broste Copenhagen
Den delen av kolleksjonen som mest sannsynlig blir tydelig hjemme hos keiserne er på bildet over. Grove, rustikke tepper og puter i en dempet blågrå fargeskala. Så fint!

Broste Copenhagen.

Innlegget runder av med å vise en "gammel" vare brukt på en ny måte. Smykkestativet får du kjøpt hos keiserne nå, og hvorfor ikke bruke det til andre ting enn smykker? Ennå er det en stund til høstnyhetene kommer, før det skal en lang og varm sommer nytes. Keiserne gleder seg likevel til å få alle nyhetene når de kommer. Hva var din favoritt på bildene?

Alle bildene er lånt av Broste Copenhagen. 

Keiserklem

torsdag 13. juni 2013

Hokus pokus - kul danske på plass!

Ni måneder er allerede forbi, og nettbutikken er defintivt ferdig med "svangerskapet". Kundene har blitt mange og responsen har vært over all forventning. Keiserne er superglade for at interiørglade folk over hele landet viser begeistring for varene de har kjøpt inn til nettbutikken. Majoriteten av varene kommer fra Danmark, landet som guttene har et ekstra stort hjerte for. Jakten etter nye og spennende kolleksjoner er konstant, og titt og stadig diskuteres det guttene i mellom hva det neste blir. Tidligere i våres oppdaget guttene en serie varer så kule at det knapt var en diskusjon. Danske OYOY kom til å bli den neste investeringen.



Guttene klarte knapt begrense seg da de skulle realisere sitt første innkjøp hos OYOY. Kule mønstre, tøffe farger og litt utradisjonelle materialer gikk rett hjem i andre. Denne uken ankom første ladning varer fra den danske leverandøren. Og de stod virkelig til forventningene. Her snakker vi tøffe puter, kule bokser, skjærefjøler, gryteunderlag i kork og mange andre ting som virkelig lyser opp selv en regntung ettermiddag. Bare ta en titt på keisernes utvalg her.



På bildene ser du polyesterposene "Hokus Pokus". De tåler både vær og vind, og passet perfekt inn på balkongen sammen med de rosa blomstene. Andre blomster så også ut til å trives oppi posene. Ellablomsten var meget tilfreds der hun koblet av etter middagen oppi den største posen i fargene lysrosa, grått og sort.


Den rosa blomsten fikk teste ut den lille varianten i fargene fult, lyseblått, grått og sort. Den stod i fin kontrast til sinkpottene med pelargonium, og vil nok få fast plass ute på balkongen i sommer dersom Himmelgutten får viljen sin. Posene tryller nok selv den kjedeligste stabelen med opptenningsved eller skittentøy til den fineste detalj i hjemmet. Hva vil du bruke posene til?



"Hokus Pokus" og de andre varene fra OYOY ligger alle i nettbutikken klare til å sendes hjem til sine nye hjem. Guttene håper de faller i smak og at mange fine kunder får glede av den nyeste keiserlige dansken.

Ha en finfin avslutning på uken!
Himmelgutten

tirsdag 11. juni 2013

Vaiende i vinden

Keiserne har spredd BungaLOVE i flere uker nå, og de er ikke ferdig. Så pop ble puter og kopphåndduker, så godt mottatt, at en hasteordre kom levert i forrige uke. Mange har falt for Bungalows farge- og mønsterunivers, guttene i andre er på grensen til avhengig. Selv Ellablomsten har valgt seg enda en ny pute, blå denne gangen. At den ligger i utstillingsvinduet på showroom hefter ikke, hun har funnet seg en ny plass å sove. (Bilde kommer senere!)



Foreløpig er det det tekstilene i turkis og petrol som har havnet i flest pakker, men i dag vil Dekoratøren slå et slag for fargene i gult, karri og grått. Nydelige farger sammen, spennende nye print og på bildene vaier de i vinden på balkongen. I løpet av uka skal de få komme inn på kjøkkenet. Der trengs det en generalopprydding, og det motiverer alltid å tenke på at man kan sette fram noe nytt når man har kommet til bunns i rotet. Strengt tatt er det pikerommet som står for kaoset, det er der alle varene som er med hjem for fotografering har havnet. Planen er å få tilbake spiseplassen, som nå er dekket av lykter og puter...

Før helgen, det er planen. Ha en fin dag!
Dekoratøren

søndag 9. juni 2013

For en uke siden var det høst

For en uke siden var keiserne i høstmodus. Etter å ha tilbragt lørdagen med festlige bloggejenter i København besøkte de Bloomingvilles showroom for å kjøpe inn høstvarer. Keiserne har vært på showroom før, det er alltid stas. Alle varer kommer til sin rett og det er ingen messedamer med pelsvest og/eller tunika som brøyter seg fram. En liten sniktitt på hva de hadde i vente hadde de sett på instagram, for der har nemlig Bloomingville og fru Bloomingville selv blitt svært så aktive. De visste de kom til å bli forelsket, de visste at dette kom til å bli stas.


En enkel og stram fasade møter de besøkende, men man skal ikke skue hunden på hårene. For rett innom døren fyker takhøyden opp til himmels. Blikket går rett mot en stabel bøker som ingen ende vil ta, en imponerende samling gevir og selvfølgelig mange ting fra Bloomingvilles eget sortiment.


Etter en liten omvisningsrunde mellom luftige kontorlandskap og temadekorerte toaletter gikk ferden inn i showroom. Eller Himmelen, som enkelte av jentene på Bloggbliss2013 helt sikkert ville kalt det.





Det blir mange bilder i dag, rene bilderaset. Keiserne regner med det er greit. Et par av de ivrigste bloggejentene vurderte seriøst å lure seg med i kofferten, og de hadde nok kost seg masse. Mange fine nyheter havnet på ordreblokken, det var vanskelig å begrense seg.




Hus blir det mye av til høsten, i alle mulige materialer. Guttene hadde bestemet seg for et par ting på forhånd, deriblant å begrense seg på kjøkkenhåndklær og servietter. Det gikk over da de så hva gjestedesigneren Bloomingville hadde bragt inn i kolleksjonen. De skjønneste motiver satt på nettopp servietter og kjøkkenhåndklær.



En liten sniktitt på hva gjestedesigneren for Vår/Sommer 2014 hadde laget fikk de også, Bettina, Fru Bloomingville selv, hadde dem hengende på kontoret sitt. Det blir altså neste vår, og før det kommer det mange fine nyheter til nettbutikken. Allerede i morgen kommer det påfyll fra nettopp Bloomingville. Trekasser, hus og skinnputer ventes på pall fra Danmark, og det blir en bra start på uka.

Ha en fin ukestart alle sammen!

Dekoratøren