søndag 15. april 2012

Kjøkkenskatt fra Fru Schønberg Erken

Hos gutta i andre er det ikke langt mellom skattene. Begge keiserne har en forkjærlighet for gamle ting, og da spesielt for ting som kommer fra familien. Både møbler, kopper og fat har til stor glede fått flytte inn i leiligheten med årene. Rett før påske dukket det opp en fantastisk skatt i posten.



Himmelgutt-mams'n hadde sendt sin mors gamle kokebok oppover til sønnen i Trøndelag. Det var nærmest hysteriske tilstander da guttene oppdaget at boken var enda finere enn de husket. Ikke bare er Fru Henriette Schønberg Erken sin store kokebok for "større og mindre husholdninger" trukket inn i et fint omslag. Boken er fra 1943 og ser godt brukt ut, da særlig kapittelet om småkaker. Himmelguttens mormor har nok bakt mye opp i gjennom sin tid på kjøkkenet.



Kokeboken vil føre til at flere nye oppskrifter blir testet ut opp i andre. Før den tid blir det nok høytlesning fra boken. Hvem har sagt at alt finnes på internett? Alt om mat finnes da i Schønberg Erken. Nå skal jammen guttene lese seg opp på både fisk og kjøtt. Kanskje de kjører en kort quiz i ferskvaredisken neste gang de handler på Meny? Det finnes nesten ikke grenser for hvor mye man lærer av å lese i den gamle boken. Nå vet guttene at "Forloren hare" ikke inneholder noe hare i det hele tatt, og at skillpaddesuppe finnes i fire ulike varianter. Den også uten ingrediensen navnet tilsier.



Kjøkkenskatten fra Himmelguttens mormor har nå fast plass på kjøkkenet i andre. Den vil nok ikke ligge og støve bort oppå kjøkkenskapet, på tross av sin høye alder. Guttene har lovet hverandre at de skal ta godt vare på boken og at de skal lage flere retter fra den. Vannbakkelsoppskriften er godt brukt av både mormoren og Himmelgutt-mams'n. Det er vel på tide at Dekoratøren også får smake den?

Håper alle har hatt en finfin helg!
Himmelgutten

4 kommentarer:

  1. Herlig:) Godeste Henriette sørger for den aller beste julaftensausen til ribba her i huset!

    God kveld og klem:)

    SvarSlett
  2. Ååå, så koselig da! :) Den var virkelig sjarmerende:) Fin blogg du har, første gang jeg er innom- følger deg videre! :) Klem

    SvarSlett
  3. Så kos med den gamle kokeboka :)


    Vi har en liten give away gående. Kom innom og trekk et lodd eller fler da vel :)

    SvarSlett